طلاق توافقی
یکي از نهادهایی که در حقوق خانواده و قوانین خاص پیشبینی گردیده نهاد طلاق توافقي است. در طلاق توافقی زن و شوهر توافق و تصمیمات مشترک خویش را برای پایان دادن به عقد نکاح و نيز حل و فصل تمام مسائل مالي و غیر مالی ناشی ازعقد نکاح و فرزندان مشترک در محکمه خانواده طرح نموده و با دریافت گواهي عدم امکان سازش،اقدام به جدایی و طلاق از همدیگر می نمایند. این نوع از طلاق بر خلاف سایر انواع طلاق از نظر برخی تشریفات رسیدگی در دادگاه ها متفاوت بوده و شرایط خاصی را دارد.
شما میتوانید از طریق لینک روبرو با ما در ارتباط باشید و از کارشناسان موسسه بین المللی دکتر دانشپور مشاوره دریافت کنید.

طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی، یکی از اقسام طلاق بوده که در آن، زوجینی که قصد جدا شدن از همدیگر را دارند، ابتدا بر سر موضاعاتی هم چون مهریه ،اجرت المثل، نفقه و اموال مشترک و جهیزیه و سایر مسائل مهم دیگر همچون حضانت فرزندان بعد از وقوع طلاق،مذاکره و توافق نموده و در نهایت به دادگاه مراجعه می نمایند. از لحاظ حقوقی و منطقی طلاق توافقی بدلیل اینکه زن و شوهر بدور از دعوا، جنجال و برخوردهای نامعقول اقدام به اخذ تصمیمات منصفانه می گیرند بهترین نوع طلاق می باشد و در صورتی که فرزند مشترکی نیز حاصل این زندگی مشترک باشد ، مساله حضانت و ملاقات و سرپرستی فرزند، با تفاهم پیش رفته و با پیشگیری از بروز اختلافات طبیعتاً لطمه روحی کمتری متوجه فرزندشان خواهد شد.
دادخواست طلاق توافقی از طرف زن
طلاق توافقی یک فرایند است که هر دو طرف برای پایان دادن به ازدواج خود توافق میکنند، بدون نیاز به دادرسی. این نوع طلاق معمولاً شامل توافق در مورد مسائل مختلف مانند تقسیم داراییها، مسائل مالی، نگهداری از فرزندان و سایر مسائل مرتبط با زندگی مشترک است. اگر زن دادخواست طلاق توافقی را ارائه داده است، این نشان میدهد که او تمایل دارد که به صورت مسالمتآمیز و بدون نیاز به دادرسی ازدواج خود را پایان دهد. این میتواند نشاندهنده تمایل زن به حل مسائل به صورت مدنی و از طریق مذاکره با همسر سابقش باشد.
هزینه وکیل برای طلاق توافقی
هزینه وکیل برای طلاق توافقی ممکن است متفاوت باشد و بستگی به عوامل مختلفی داشته باشد، از جمله مکان زندگی، پیچیدگی مسائل مرتبط با طلاق، تجربه و مهارت وکیل، و سایر موارد. هزینهها ممکن است شامل هزینههای مشاوره حقوقی، تدارکات مدارک و مستندات لازم برای طلاق، هزینههای دادرسی (اگر دادگاه مورد نیاز باشد) و هزینههای مربوط به مذاکرات و توافقات با طرف مقابل باشد. برای دریافت هزینه دقیق طلاق توافقی، با یکی از روش های زیر با موسسه حقوقی بین المللی دکتر دانشپور در ارتباط باشید تا به صورت رایگان به تمامی سوالات شما پاسخ داده شود.

برای طلاق توافقی کجا باید رفت و طلاق توافقی چه مراحلی دارد؟
زوجینی که درصدد طلاق توافقی هستند ابتدا بایستی درسامانه زیر ثبت نام نموده و پس از طی مراحل ثبت نام و اخذ نوبت در مراکز تعیین شده جهت مشاوره حضور یابند.
مراکز مشاوره معمولاً جلسات مشاوره خود را از یک تا پنج جلسه مشاوره تعیین میکنند که این پروسه زمانی حدوداً ۴۵ روز به طول میانجامد. مراکز مذکور ضمن ارائه خدمات مشاورهای به زوجین درصدد ایجاد سازش فی مابین طرفین بوده و در صورتی که موفق به حصول سازش گردند، مراتب سازش را طی سازش نامه ای اعلام می نمایند و در صورتیکه زوجین متقاضی، از طلاق منصرف نگردند، مرکز مشاوره خانواده، موارد توافق فی مابین زوجین را تنظیم و جهت اتخاذ تصمیم نهایی در قالب گواهی عدم انصراف از طلاق منعکس مینمایند.
زوجین یا وکلای آنها به استناد گواهی عدم انصراف از طلاق صادره می توانند از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست طلاق توافقی خویش را ثبت نمایند و بعد از آن این دادخواست به دادگاه محل زندگی زوجین به عنوان دادگاه صالح به رسیدگی ارجاع می گردد. دادگاه با تعیین وقت رسیدگی تاریخ و ساعت حضور در جلسه رسیدگی را توسط ابلاغیه به هر یک از طرفین ابلاغ خواهد نمود، این اطلاع رسانی از طریق پیامک اطلاع رسانی گردیده و زوجین میتوانند با مراجعه به سامانه ابلاغ الکترونیکی ثنا ازجزئیات آن مطلع شوند. دادگاه با بررسی اسناد و مدارک و مراتب توافق شده فی مابین زوجین، گواهی عدم امکان سازش را طی دادنامه ای صادر می نماید. بعد از صدور دادنامه زوجین تنها طی 3 ماه از تاریخ ابلاغ گواهی فرصت خواهند داشت تا با مراجعه به یکی از دفاتر طلاق مفاد آن را اجرا نمایند. در صورتی که در این مدت 3 ماهه، گواهی عدم امکان سازش به دفاتر ثبت طلاق ارائه نگردد، این گواهی دیگر اعتبار قانونی نخواهد داشت.
آیا طی مراحل مشاوره قبل از طلاق اجباری می باشد
حضور زوجین در فرآیند انجام مشاوره قبل از طلاق توافقی مطابق ماده 25 قانون حمایت از خانواده الزامی است و زوجین بایستی شخصاً در مراکز مشاوره طلاق حاضر شوند، مشاوره قبل از طلاق با بررسی و ریشه یابی اختلافات فی مابین زوجین و بررسی دقیق اختلافات پیش رو، در صدد ارائه راهکار متناسب و حصول سازش می باشد. پروسه مشاوره، طبیعتاً بدلیل عدم خود آگاهی و عدم اطلاع زوجین از راهکارهای مواجه با مسائل پیش رو، فرصتی برای نگاهی واقع بینانه و تجدید نظر در خصوص رفع مشکلات زندگی مشترک خواهد بود و حتی اگر منجر به سازش زوجین نشود، آسیبهای طلاق را به حداقل میرساند.
طلاق توافقی چقدر زمان بر میباشد؟ آیا طلاق توافقی ۱۰ روزه امکان پذیر است؟
در خصوص زمان طلاق توافقی نکته مهم این است که رویه مشابه و یکسانی در شهر های ایران وجود ندارد و بسته به شرایط حاکم در دادگاه ها و جمعیت شهر ها میتواند متفاوت باشد. با توجه به قوانین جدید و لزوم ثبت نام زوجین در سامانه تصمیم برای طلاق و حضور در جلسات مشاوره، حداقل زمانی که می توان برای طلاق توافقی در نظر گرفت 45 روز است. با عنایت بر اینکه زوجین در این نوع طلاق بر سر مسائل مختلف مالی و غیر مالی ناشی از نکاح تصمیم گیری نموده اند، بدیهی است دادگاه های خانواده نیز بدلیل رضایت فی مابین زوجین و احترام به تصمیم طرفین از وسواس بیش از حد در رسیدگی خودداری خواهند نمود. در نتیجه نمیتوان گفت طلاق توافقی در ۱۰ روز امکان پذیر است، زمان طلاق توافقی بستگی به شرایط طرفین و تصمیم دادگاه، دارد.
در طلاق توافقی چه حقوقی به زن تعلق میگیرد و در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد
در طلاق توافقی آنچه که تعیین کننده حق و حقوق زن می باشد، توافقات فی مابین زوجین می باشد و برخلاف تصور عموم زن میتواند تمامی حقوق مالی خود از جمله مهریه، نفقه، نحله، اجرت المثل را از مرد درخواست و مطالبه نماید. بدلیل عدم رغبت طرفین به ادامه زندگی مشترک و تصمیم زوجین به پایان دادن به زندگی، آنها تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند، به همین دلیل افراد بصورت کلی و یا از بخشی از حقوق خویش چشم پوشی می نمایند. به عنوان مثال بخشیدن مهریه در طلاق توافقی کاملا به توافق زوجین بستگی دارد و زوجین باید در مورد میزان و نحوه پرداخت مهریه از سوی زوج توافق نمایند و زوجه می تواند طبق توافق با همسرش از تمام یا بخشی از مهریه خود چشم پوشی نموده و آن را ببخشد. کما این که اگر توافقی در خصوص موارد این چنین صورت نپذیرد، طلاق توافقی به سرانجام نخواهد رسید.
مهریه در طلاق توافقی به چه صورت است؟
همانگونه که در مقاله نیز توضیح داده شد هر توافقی توسط زوجین انجام میپذیرد قابل اجرا بوده و دادگاه نیز براساس این توافق اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می نماید. در خصوص مهریه هم در طلاق توافقی هرگونه تصمیم و توافقی قابل پذیرش و انجام است و زوجه می تواند مهریه خویش را کامل دریافت نموده و همچنین در قبال مهریه اموال دیگری را از زوج دریافت نماید، کما اینکه میتواند ازهمه و یا بخشی از مهریه چشم پوشی نموده و ببخشد.
سلام وقت بخیر، مریم صادقی عزیز این موضوع بستگی دارد به اینکه شما در چه مرحله ای قراردارید.
سلام وقت بخیر، محمد رضایی عزیز پروسه طلاق توافقی حدود ۱ هفته تا یک ماه ممکن است طول بکشد.
سلام وقت بخیر، این موضوع بستگی به توافق طرفین دارد.